lauantai 7. marraskuuta 2015

Savunmakuinen saaristolaisleipä





















1 litra piimää
75 g hiivaa
3 dl tummaa siirappia
1 rkl suolaa
3 dl kaljamaltaita
3 dl kauraleseitä
3 dl riihiruisjauhoja
9-10 dl vehnäjauhoja

1. Lämmitä piimä isossa kattilassa kädenlämpöiseksi ja lisää siihen hiiva.

2. Lisää seokseen siirappi ja suola ja sen jälkeen jauhot. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
3. Kaada seos kahteen voideltuun leipävuokaan ja anna kohota liinan alla n. 1.5 tuntia.
4. Paista leipiä 175 asteessa uunin alatasolla ensin tunnin ajan ja laske sen jälkeen lämpötila 150 asteeseen. Anna leipien paistua vielä n. 30 min.
5. Pakkaa jäähtyneet leivät ainakin yhdeksi yöksi jääkaappiin, sillä saaristolaisleipä on parhaimmillaan vasta päivän, kaksi leipomisen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti