maanantai 23. kesäkuuta 2014

Jälkiruokien kuningatar: crème brûlée





















2 dl kuohukermaa
1 dl kevytmaitoa
1/2  vaniljatanko
3 keltuaista
1/2 dl sokeria

pinnalle:
1/2 dl fariinisokeria
1/2 tl kanelia

1. Mittaa kerma ja maito kattilaan. Halkaise vaniljatangon puolikas pituussuunnassa ja kaavi siemenet kattilaan. Laita myös vaniljatanko sinne. Kiehauta ja ota pois levyltä.

2. Sekoita kulhossa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi vispilällä.

3. Kun kerma-maitoseos on hieman jäähtynyt, poista vaniljatanko ja yhdistä muna-sokeriseokseen.

4. Kaada seos neljään vuokaan (esim. uuninkestäviin pieniin kahvikuppeihin).

5. Asettele kupit syvään uunivuokaan ja täytä uunivuoka puolilleen kuumalla vedellä.

6. Paista 145 asteessa 45 min.

7. Jäähdytä ja laita yöksi jääkaappiin.

8. Ennen tarjoilua sekoita kaneli ja fariinisokeri keskenään ja levitä tasaisesti vanukkaiden pinnalle. Polta sokeri tohottimella ruskeaksi (älä laita uuniin grillivastuksen alle, sillä vanukas lämpenee silloin uudelleen). Tarjoa heti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti