sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Lähi-idän makuja: Bulgur-salaatti



















2 dl bulguria (+2dl vettä, 1/2 tl suolaa, 1/2 rkl öljyä)
1 punasipuli
1 porkkana
1 punainen paprika
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl kuivattuja viikunoita
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl voita
1 tl suolaa
1 dl persiljaa
Kastike:
1.5 rkl punaviinietikkaa
2 rkl sweet chili -kastiketta
1/2  rkl hunajaa
1/4 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1 tl raastettua inkivääriä
1/2 dl öljyä
1 tl suolaa
mustapippuria
1. Sekoita kastikkeen ainekset esim. pienessä lasipurkissa.
2. Kiehauta 2 dl vettä, 1/2 tl suolaa ja 1/2 rkl öljyä. Lisää bulgur-suurimot, sekoita, laita kansi päälle ja ota pois levyltä. Noin 10 min. kuluttua neste on imeytynyt ja bulgur on valmista.
2. Viipaloi punasipuli, tee porkkanasta ja paprikasta ohuita tikkuja. Pilko aurinkokuivatut tomaatit sekä kuivatut viikunat.
3. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja lisää sipulit, porkkanat sekä paprikat ja paista näitä noin 10 min. tai kunnes ne saavat väriä pintaan.
4. Lisää pannulle voi, aurinkokuivatut tomaatit sekä viikunat ja anna lämmetä.
5. Mausta seos suolalla ja lisää persiljasilppu.
6. Yhdistä kastike ja bulgur-suurimot ja lopuksi kasvikset.
7. Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti