sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Korvapuustisämpylät









5 dl vettä
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
2.5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl ruisjauhoja
noin 8 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä
Täyte:
50 g voita
1/2 dl sesaminsiemeniä
suolaa
1. Lisää lämpimään veteen siirappi, suola ja kuivahiiva. Sekoita.
2. Lisää kaurahiutaleet, ruisjauhot ja lopuksi vehnäjauhot vähitellen (jos laitat liikaa jauhoja, sämpylöistä tulee kivikovia).
3. Lisää loppuvaiheessa öljy. Vaivaa hyvin.
4. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
5. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kaksi levyä.
6. Voitele levyt pehmeällä voilla, ripottele sesaminsiemenet ja jonkin verran suolaa.
7. Kääri rullalle ja tee korvapuusteja.
8. Paista 200 asteessa 10-15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti