torstai 26. kesäkuuta 2014

Bostonkakku




















Taikina:
25 g hiivaa
2.5 dl maitoa
1/2 tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
100 g voita

Täyte:
75 g voita
4 Bastogne-keksiä
1 dl tomusokeria

Voiteluun:
1 muna

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma.
2. Lisää jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämpöinen voi.
3. Anna kohota peitettynä noin tunnin ajan.
4. Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja voitele levy pehmeällä voilla.
5. Murskaa Bastogne-keksit ja sekoita tomusokerin kanssa. Ripottele seos taikinalevyn päälle.
6. Kierrä levy rullaksi ja leikkaa mataliksi paloiksi. Asettele palat melko lähelle toisiaan voideltuun irtopohjavuokaan. Anna kohota puolisen tuntia.
7. Voitele munalla ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

1 kommentti:


  1. Kiva, että aloitit blogin ja inspiroit meitä muita kokeilemaan uusia juttuja. T. Heidi

    VastaaPoista