perjantai 19. syyskuuta 2014

Kaalilaatikko




























1 dl täysjyväriisiä
3 dl vettä
suolaa

öljyä
250 g naudan jauhelihaa
suolaa
mustapippuria
meiramia

1 rkl voita
2 sipulia
1 porkkana
400 g valkokaalia
100 g hapankaalia
suolaa
valkopippuria
siirappia

2 dl maitoa
1 dl smetanaa
1 tl dijon-sinappia
1 muna
suolaa

1. Keitä riisit suolatussa vedessä. Kaada loput vedet pois.
2. Paista jauheliha öljyssä ja mausta se. Siirrä sivuun odottamaan.
3. Paista sipulisilppua voissa, lisää pilkottu porkkana sekä suikaloitu valkokaali. Sekoittele seosta pannulla n. 10 min. ja lisää sitten hapankaali ja mausteet.
4. Sekoita riisit, jauheliha ja kaaliseos keskenään ja laita seos voideltuun uunivuokaan.
5. Sekoita maito, smetana, sinappi, kananmuna ja suola keskenään ja kaada kaaliseoksen päälle.
6. Paista 175 asteessa tunnin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti