sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Kikherneiden ystävän herkku




















Kikherneet:
2 prk kikherneitä huuhdeltuna
0.5 dl oliiviöljyä
0.25 dl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Punasipulit:
3 rkl sokeria
2 rkl vettä
1 rkl (sherry)viinietikkaa
2 punasipulia

Jogurttikastike:
n. 1 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl sitruunamehua
suolaa
0.5 tl kuivattua minttua

Ruisrieskat:
1.5 dl vettä
0.5 tl suolaa
0.5 dl ruisjauhoja
n. 4 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

Tarjoiluun:
tahinia
salaattia
kurkkua
chilikastiketta (esim. sriracha)

1. Valmista ensin kikherneet sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Anna maustua ainakin pari tuntia ennen tarjoilua.
2. Punasipulit: kiehauta sokeri, vesi ja viinietikka ja kaada seos viipaloitujen sipuleiden joukkoon. Anna maustua ainakin pari tuntia.
3. Jogurttikastike: sekoita kaikki ainekset keskenään.
4. Ruisrieskat: sekoita kaikki ainekset keskenään ja kauli taikinasta n. 6 rieskaa. Paista kuumalla pannulla (ilman rasvaa) molemmilta puolilta täplikkääksi. Peitä valmiit rieskat. HUOM. rieskat kovettuvat todella nopeasti eli tee ne juuri ennen tarjoilua.
5. Kokoa: sivele rieska tahinilla (jos haluat), lisää loput aineet ja kääri rullalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti