sunnuntai 7. syyskuuta 2014
Kikherneiden ystävän herkku
Kikherneet:
2 prk kikherneitä huuhdeltuna
0.5 dl oliiviöljyä
0.25 dl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
Punasipulit:
3 rkl sokeria
2 rkl vettä
1 rkl (sherry)viinietikkaa
2 punasipulia
Jogurttikastike:
n. 1 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl sitruunamehua
suolaa
0.5 tl kuivattua minttua
Ruisrieskat:
1.5 dl vettä
0.5 tl suolaa
0.5 dl ruisjauhoja
n. 4 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
Tarjoiluun:
tahinia
salaattia
kurkkua
chilikastiketta (esim. sriracha)
1. Valmista ensin kikherneet sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Anna maustua ainakin pari tuntia ennen tarjoilua.
2. Punasipulit: kiehauta sokeri, vesi ja viinietikka ja kaada seos viipaloitujen sipuleiden joukkoon. Anna maustua ainakin pari tuntia.
3. Jogurttikastike: sekoita kaikki ainekset keskenään.
4. Ruisrieskat: sekoita kaikki ainekset keskenään ja kauli taikinasta n. 6 rieskaa. Paista kuumalla pannulla (ilman rasvaa) molemmilta puolilta täplikkääksi. Peitä valmiit rieskat. HUOM. rieskat kovettuvat todella nopeasti eli tee ne juuri ennen tarjoilua.
5. Kokoa: sivele rieska tahinilla (jos haluat), lisää loput aineet ja kääri rullalle!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti