sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Kevyempi ja rapeampi omenapaistos























Pohja:
2.5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 rkl öljyä
1 dl kylmää vettä

Päälle:
noin 4 suurta omenaa
50 g voita
kanelia
0.5 dl fariinisokeria

polttamiseen vähän lisää fariinisokeria

1. Tee ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon öljy ja vesi. Kauli taikina leivinpaperin päällä ison pizzan kokoiseksi. Lisää vehnäjauhoja tarvittaessa.
2. Viipaloi omenat. Lisää joukkoon sulatettu voi.
3. Asettele omenaviipaleet pohjan päälle ja ripottele lopuksi pinnalle kanelia ja fariinisokeria.
4. Paista 225 asteessa n. 12 minuuttia.
5. Kun paistos on jäähtynyt, ripottele pinnalle vielä fariinisokeria ja polta tohottimella rapea pinta. Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti