torstai 7. elokuuta 2014

Herkullista terveellistä

















Uunilohi:
lohta
seesamiöljyä
soijakastiketta
suolaa

Paistetut purjot:
1 rkl öljyä
1 valkosipulin kynsi
1 rkl sokeria
1 purjo
1 rkl sitruunamehua tai riisiviinietikkaa
suolaa

+ tummaa riisiä

1. Aloita uunilohesta: sekoita seesamiöljy ja soijakastike keskenään (1:1) ja sivele lohen päälle. Voit myös antaa kalan maustua tunnin ajan jääkaapissa. Ripottele ennen paistamista lohen päälle paljon suolaa. Paista 220 asteessa n. 30 min. tai kunnes kala on mieleistäsi.
2. Keitä riisi kypsäksi (siihenkin menee n. 30 min.)
3. Suikaloi puhdistettu purjo tulitikkumaisiksi paloiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla, lisää hienonnettu valkosipulin kynsi sekä sokeri. Anna sokerin sulaa. Lisää sitten purjot ja anna kypsyä. Lisää lopuksi sitruunamehu tai riisiviinietikka ja suolaa.
5. Kokoa annos ja tarjoile soijakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti