torstai 28. elokuuta 2014

Punajuurikeittoa ja perunapiirakkaa






























Punajuurikeitto

1 rkl öljyä
1 sipuli
1 tl aniksen siemeniä
1 kg punajuuria
1 omena
pieni pala punakaalia
1 litra kasvislientä
1 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria

Tarjoiluun:
turkkilaista jogurttia


1. Pilko kasvikset.
2. Kuullota sipuli öljyssä, lisää anikset.
3. Lisää punajuuret, omena ja kaali sekä kasvisliemi. Anna kiehua kunnes punajuuret ovat kypsiä.
4. Soseuta keitto ja lisää mausteet.

Perunapiirakka

Täyte:
1 kg jauhoisia perunoita
25 g voita
suolaa
1 tl sokeria
1 muna

Pohja:
2 dl perunoiden keitinvettä
1 tl suolaa
0.5 dl öljyä
ruisjauhoja

1. Pilko perunat ja keitä ne kypsiksi melko runsaassa vedessä.
2. Ota talteen 2 dl perunoiden keitinvettä.
3. Soseuta perunat ja lisää voi, suola ja sokeri. Lisää muna joukkoon vasta kun muusi on vähän jäähtynyt.
4. Sekoita perunoiden keitinveteen (2 dl) suola, öljy ja ruisjauhoja niin paljon, että saat kaulittavan taikinan.
5. Kauli taikina ohueksi uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Jos taikinaa jää yli, voit tehdä siitä koristekuvioita piirakan päälle.
6. Levitä muusi tasaisesti pohjan päälle.
7. Paista 250 asteessa uunin alatasolla 20 min.
8. Tarjoa voin kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti