sunnuntai 3. elokuuta 2014

Suklaakakku


























Kakkupohja:
150 g voita
150 g taloussuklaata
2 dl sokeria
5 keltuaista
5 valkuaista
2.5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte + kostutus:
kirsikkahilloa
2-2.5 dl appelsiinituoremehua

Kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
200 g suklaata (tummaa tai vaaleampaa)

1. Valmista kakkupohja. Sulata kattilassa voi, ota kattila pois levyltä ja lisää taloussuklaa paloina joukkoon. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Jätä jäähtymään.
2. Vaahdota keltuaiset ja 1 dl sokeria.
3. Vaahdota toisessa kulhossa valkuaiset ja 1 dl sokeria kovaksi vaahdoksi.
4. Sekoita keltuaisvaahtoon suklaa, vehnäjauho-leivinjauheseos ja sitten valkuaisvaahto.
5. Levitä pellille ja paista 200 asteessa 8-12 min. Voit myös paistaa kakun kakkuvuoassa, tällöin alenna uunin lämpötila 175 asteeseen, kypsyminen kestää n.45 min.

6. Kun kakkupohja on jäähtynyt, leikkaa se kolmeen osaan (jolloin kakusta tulee suorakaiteen muotoinen). Kostuta jokainen kerros appelsiinimehulla ja levitä kirsikkahilloa jokaiseen kerrokseen, myös kakun päälle.
7. Anna kakun olla yön yli jääkaapissa.

8. Kuorrutusmoussea varten kiehauta sokeri ja kuohukerma kattilassa, ota pois levyltä ja lisää suklaa paloina. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Jäähdytä jääkaapissa ja vatkaa kylmä mousse vaahtomaiseksi.
9. Levitä mousse kakun päälle ja koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti