maanantai 28. heinäkuuta 2014

Mutkaton paimenen piiras




























Päälle:
1 kg jauhoisia perunoita
suolaa
25 g voita
2 dl juustoraastetta (Emmental, Cheddar tms.)

Pohjalle:
1 rkl öljyä
2 sipulia
2 porkkanaa
400 g naudan jauhelihaa
2-3 rkl ketsuppia
1 tl timjamia
1.5 tl suolaa
mustapippuria
1.5 dl vettä
0.5 lihafondipurkki (Knorr)
0.5-1 dl smetanaa

1. Valmista perunasose: pilko perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Survo soseeksi ja lisää voita ja juustoraaste ja tarvittaessa lisää suolaa.
2. Kuullota sipulisilppu ja pieneksi kuutioidut porkkanat öljyssä. Lisää jauheliha ja kypsennä se.
3. Lisää mausteet ja vesi ja fondi ja anna hautua noin 10 min.
4. Lisää lopuksi smetana. Tarkista mausteet.
5. Kaada jauhelihakastike uunivuokaan ja lusikoi päälle perunamuusi.
6. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti