maanantai 21. heinäkuuta 2014

Pullapitko


























Pullataikina:
2.5 dl kevytmaitoa
25 g hiivaa
0.75 dl sokeria
0.5 rkl kardemummaa
0.5 tl suolaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
75 g voita

Täyte:
75 g voita
1.5 dl fariinisokeria
1.5 tl kanelia
raesokeria

Päälle:
1 muna
raesokeria

1. Valmista pullataikina tavalliseen tapaan ja anna kohota.
2. Kauli taikinasta 2 suorakaiteen muotoista levyä.
3. Sekoita keskenään täyteaineet eli pehmeä voi, fariinisokeri ja kaneli ja levitä täyte levyille. Ripottele vielä raesokeria päälle.
4. Käännä levyt pitkittäin kaksinkerroin ja leikkaa kaksi viiltoa letitystä varten.
5. Ennen kuin letität pullat, kierrä jokainen suikale itsensä ympäri useaan kertaan.
6. Anna pullapitkojen kohota hetken ajan, voitele ne sitten munalla ja ripottele paljon raesokeria pinnalle.
7. Paista 20-25 min. 200 asteessa.
Huom. Osa täytteestä valuu pois, joten leivinpaperi on pakollinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti